een-anticonceptie-vergoeding-in-2020

Anticonceptie vergoeding

Een anticonceptie vergoeding in 2020 nodig? Wij helpen je hier verder met de belangrijkste informatie over de anticonceptie in 2020. Anticonceptie wordt volledig vergoed tot 18 jaar vanuit het basispakket. Er geldt geen eigen risico voor anticonceptiemiddelen tot 18 jaar. Op deze pagina leggen wij je uit waar je op moet letten als je bijvoorbeeld 21 jaar of ouder bent, en zelf de anticonceptie dient te betalen.

Besured Love-2-Move
€ 9,90
Volledig vergoed (exclusief eigen bijdrage)
CZ Basis
€ 7,90
Vergoeding: € 200
De Friesland AV Budget
€ 6,95
Volledig vergoed (inclusief eigen bijdrage)
Ditzo ZorgBeter
€ 9,75
Vergoeding: € 100

De basis zorgverzekering vergoeding

  • Tot je 18e krijg je een volledige vergoeding vanuit het basispakket, er geldt geen eigen risico.
  • Voor vrouwen van 18, 19 en 20 worden anticonceptie vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Echter geldt er hier wel een eigen risico voor.
  • Voor sommige anticonceptiemiddelen, geldt er een eigen bijdrage. Deze middelen worden niet vergoed door de basis zorgverzekering.
  • Zodra je 21 jaar bent, krijg je géén vergoeding meer vanuit het basispakket voor anticonceptiemiddelen. Je zal zelf de aniconceptie moeten gaan betalen, en een aanvullende zorgverzekering kan een oplossing zijn voor de kosten. Je gaat dan een anticonceptie vergoeding in 2020 ontvangen van de verzekeraar.

Vergoeding anticonceptie aanvullende zorgverzekering

De kosten die je zal moeten betalen vanaf 21 jaar kunnen gedekt worden vanuit een aanvullende zorgverzekering. Bijna iedere zorgverzekeraar in Nederland biedt wel een aanvullende polis aan die een anticonceptie vergoeding (vaak volledig) bidet. Hieronder hebben wij de meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen met een anticonceptie vergoeding op een rijtje gezet.

De eigen bijdrage

Voor sommige anticonceptiemiddelen geldt er een eigen bijdrage. Naast de kosten van het middel, is er dus nog een bedrag die je dient te betalen (de eigen bijdrage). Deze eigen bijdrage is voor iedere vrouw, ongeacht leeftijd. Een aanvullende verzekering kan ook deze kosten dekken doordat je een anticonceptie vergoeding ontvangt.

Het eigen risico is niet mogelijk om af te dekken via een aanvullende polis in 2020.

DSW AV Compact
€ 7,50
Volledig vergoed (soms geldt een eigen bijdrage)
FBTO Gezinsplanning
€ 5,50
Vergoeding: € 250
HEMA Aanvullend 1
€ 7,50
Volledig vergoed (inclusief eigen bijdrage)
OHRA Aanvullend
€ 11,40
Vergoeding: € 200