een-anticonceptie-vergoeding-in-2020

Anticonceptie vergoeding in 2020

Wil jij een vergoeding voor anticonceptie in 2020? Wij helpen je hier in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn voor een anticonceptie vergoeding en je zorgverzekering. Naast de informatie hebben wij een aantal zorgverzekeraars uitgelicht die een vergoeding bieden voor anticonceptie vanaf 21 jaar. Vrouwen tot 21 jaar krijgen de anticonceptiemiddelen vergoed vanuit de basisverzekering. Echter zijn er wel een aantal punten die we moeten bespreken om jou een duidelijk beeld te geven hoe het zit met de anticonceptie vergoeding in 2020.

Vergoeding anticonceptie vanuit het basispakket

  • Tot je 18e krijg je een volledige vergoeding vanuit het basispakket, er geldt geen eigen risico.
  • Voor vrouwen van 18, 19 en 20 worden anticonceptie vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Echter geldt er hier wel een eigen risico voor.
  • Voor sommige anticonceptiemiddelen, geldt er een eigen bijdrage. Deze middelen worden niet vergoed door de basis zorgverzekering.
  • Zodra je 21 jaar bent, krijg je géén vergoeding meer vanuit het basispakket voor anticonceptiemiddelen. Je zal zelf de aniconceptie moeten gaan betalen, en een aanvullende zorgverzekering kan een oplossing zijn voor de kosten. Je gaat dan een anticonceptie vergoeding in 2020 ontvangen van de verzekeraar.
Besured Love-2-Move
€ 9,90
Volledig vergoed (exclusief eigen bijdrage)
CZ Basis
€ 7,90
Vergoeding: € 200
De Friesland AV Budget
€ 6,95
Volledig vergoed (inclusief eigen bijdrage)
Ditzo ZorgBeter
€ 9,75
Vergoeding: € 100
DSW AV Compact
€ 7,50
Volledig vergoed (soms geldt een eigen bijdrage)
FBTO Gezinsplanning
€ 5,50
Vergoeding: € 250
HEMA Aanvullend 1
€ 7,50
Volledig vergoed (inclusief eigen bijdrage)
OHRA Aanvullend
€ 11,40
Vergoeding: € 200

Aanvullende verzekering vergoeding

Zodra je 21 jaar bent heb je twee mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om de anticonceptiemiddelen zelf te kopen, of je gaat kiezen voor een aanvullende verzekering. Bijna alla zorgverzekeraars bieden in 2020 aan module aan met een anticonceptie vergoeding. Het kan dus interessant zijn voor vrouwen die niet deze kosten zelf willen maken om aanvullend te verzekeren in 2020. Het is namelijk zo dat de aanvullende zorgverzekering soms ook de eigen bijdrage vergoedt. Dit moet iedere vrouw betalen ongeacht je leeftijd.

Wat kost de anticonceptiepil?

De meeste vrouwen in Nederland kiezen de pil als anticonceptiva. Er zit enorm veel verschil in de kosten, gemiddeld zullen de kosten 15 a 40 euro per jaar zijn. Een aanvullende module is vaak duurder dan de kosten voor de anticonceptiemiddelen. Bedenk dus goed, wanneer jij alleen opzoek bent naar een ancticonceptie vergoeding 2020 of het slim is om je hiervoor te verzekeren. De meeste vrouwen hebben ook andere aanvullende vergoedingen nodig, en is de anticonceptiva een bijzaak maar zeker mooi meegenomen.

Vergelijk de vergoedingen voor anticonceptiva

Nu je precies weet hoe het zit in 2020 met de vergoedingen voor anticonceptie is het tijd om te gaan vergelijken. Je kunt dit vrijblijvend en geheel onafhankelijk doen op onze website via de Zorgvergelijker 2020. Aan de hand van je persoonlijke gegevens en wensen krijg je een overzicht te zien van verschillende zorgverzekeraars. Je ziet dus direct welke verzekeraar bijvoorbeeld de goedkoopste zorgverzekering 2020 aanbiedt.

Aan de linkerkant kun je alle details invullend en aanpassen. Zo dien je aan te geven hoe hoog het eigen risico moet zijn, de zorgkeuze die je wenst en de aanvullende vergoedingen (bijvoorbeeld voor anticonceptiemiddelen). Zodra je dit hebt ingevuld is het vrij eenvoudig te bepalen of het overstappen van zorgverzekeraar voor jou de beste keueze is!

Je zorgverzekering vergelijken? Doe het onafhankelijk op onze website