zorgverzekering-2020-voor-alleenstaande

Zorgverzekering alleenstaand

Als alleenstaande is het vinden van de juiste zorgverzekering niet makkelijk. Wij informeren je hier over de zorgverzekering van 2020 en waar alleenstaande op kunnen letten. Onderaan deze pagina kun je vervolgens de zorgverzekering alleenstaande vergelijken.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Op reis in 2020: hoe zit het met mijn zorgverzekering?

Als alleenstaande (single) heb je gewoon minder verantwoording af te leggen en heb je meer vrijheid. Voor singles die een mooie reis hebben gepland is het belangrijk om te weten hoe het zit met de zorgverzekering en de buitenlanddekking.

Vanuit de basiszorgverzekering worden de ziekenhuiskosten in het buitenland vergoed. Wanneer je naar landen gaat zoals bijvoorbeeld VS, Canada, Zwitserland zijn de kosten vaak flink hoger. Hierdoor ga je deels zelf bijbetalen, wij raden je dan ook een aanvullende zorgverzekering aan met een buitenlanddekking of reisverzekering.

Alleenstaande ouder en de zorgverzekering kiezen

Uiteraard dienen kinderen ook verzekerd zijn. Vanaf 18 jaar dient een kind een eigen zorgverzekering op naam hebben. Voor deze tijd kunnen kinderen bijgeschreven worden bij een van de ouders. Als alleenstaande ouder is het belangrijk om een juiste zorgverzekering te kiezen, je zult waarscheinlijk goed op de financiën moeten letten. Bedenk daarom goed welke zorgkosten jezelf maar ook je kind zullen gaan maken in 2020.

Heeft je kind een beugel nodig? De basisverzekering wordt in de meeste gevallen geen vergoeding gegeven voor orthodontie. Het is dan wellicht slim om voor een aanvullende verzekering te kiezen, waarin de orthodontie kosten vergoed worden.

Goedkope zorgverzekering

Als je op de kleintjes moet letten, zou de goedkoopste zorgverzekering wellicht een optie zijn. Een zorgverzekering met een lage premie moet natuurlijk wel goed bij je passen, vergelijk daarom je zorgverzekering hier in de zorgvergelijker. Zolang je zorgwensen gedekt worden met bijvoorbeeld een goedkope zorgverzekering is het prima. Wees alert bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering, en neem de tijd! Je hebt namelijk ongeveer zeven weken de tijd voor het kiezen van een geschikte zorgverzekering.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Zorgtoeslag

Mensen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Een tegemoetkoming om de kosten van je zorgverzekering te drukken. Op de site van de Belastingdienst kun jij exact terugvinden hoeveel zorgtoeslag jij kunt ontvangen in 2020. Direct aanvragen? Bekijk de Zorgtoeslag 2020 pagina, en bereken direct je zorgtoeslag bij onze partner.