vergoedingen-adhd-in-202

ADHD vergoeding 2020

Hoe zit het met een ADHD vergoeding 2020? Er zijn verschillende medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van ADHD, helaas krijg je vanuit de basisverzekering niet altijd een ADHD vergoeding. Alleen Ritalin wordt vergoed vanuit de verplichte basisverzekering, Strattera en Concerta bijvoorbeeld niet.

ADHD zorgverzekeringen

De meest gekozen aanvullende ADHD zorgverzekeringen van onze bezoekers bekijk je hieronder. Ieder jaar vinden veel mensen hun juiste zorgverzekering via onze site. Wij informeren je over alle wijzigingen van zowel de basis, aanvullende en tandartsverzekeringen. Meer weten over een van de ADHD zorgverzekeringen hieronder? Klik op bekijken en wij verwijzen je direct door naar de zorgverzekeraar.

HEMA
€ 15,00
100% tot € 250
OHRA
€ 29,00
75% tot € 500
Salland
€ 24,00
100% tot € 250
Univé
€ 25,95
100% tot € 1500

Aanvullend verzekeren

Om een vergoeding ADHD 2020 te krijgen zou je in de meeste gevallen een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Je krijgt dan een 100% ADHD vergoeding voor bijvoorbeeld Strattera. Belangrijk om te weten is dat niet alle zorgverzekeraars in Nederland een volledige ADHD vergoeding in 2020 bieden voor Strattera, bij de meeste zorgverzekeraars dien je een eigen bijdrage moeten betalen voor een vergoeding.

Medische acceptatie

De basisverzekering kan je bij iedere zorgverzekeraar afsluiten in 2020, hier geldt namelijk de acceptatieplicht. Voor de aanvullende verzekeringen waar je bijvoorbeeld een ADHD vergoeding mee gaat krijgen geldt dit echter niet. Dit houdt in dat de zorgverzekeraar je een aantal gezondheidsvragen gaat stellen, en op basis daarvan wordt beoordeeld of je de aanvullende zorgverzekering met ADHD vergoeding wordt geaccepteerd.

In het kort

ADHD vergoeding vanuit de basisverzekering geldt alleen voor Ritalin, Dexamfetamine en Medikinet. Voor alle andere medicatie betaal je altijd een eigen bijdrage (Strattera of Concerta). Met een aanvullende verzekering kun jij een ADHD vergoeding krijgen voor je gewenste ADHD-medicijnen.