Overstappen zorgverzekering 2021

Zorgverzekering overstappen 2020: Hoeveel kun jij besparen?

Hoe werkt het overstappen zorgverzekering

Overstappen zorgverzekering: hoe gaat dat?

Veel mensen gaan ieder jaar zorgverzekering overstappen, maar waar moet ik op letten in 2021? Doordat de zorgverzekering ieder jaar op een aantal punten gaat veranderen is het belangrijk je huidige polis te vergelijken. In Nederland heb je ongeveer zeven weken per jaar de tijd om te overstappen van zorgverzekeraar om zo bijvoorbeeld een goedkopere zorgverzekering te krijgen.

Met behulp de zorgvergelijker kun jij op een concrete manier aan de slag met het vergelijken van de zorgverzekeringen en een overstap regelen voor 2021. Zorgverzekerinq.nl is geen onderdeel van een zorgverzekeraar en bij ons vergelijk je altijd 100% onafhankelijk. Voor het overstappen en het aanvragen van je nieuwe zorgverzekeringverwijzen wij je direct door naar de verzekeraar. Wat je persoonlijke situatie ook, het zorgverzekering vergelijken loont!

Meest gelezen pagina’s

Meest gekozen zorgverzekeringen 2021 

Met een minimale eigen risico van € 385,- *

Vergelijken en overstappen

Overstappen basisverzekering

De Rijksoverheid bepaalt jaarlijks de inhoud en dekking van de basisverzekering. De zorgverzekeraars daarentegen bepalen zelf hun eigen zorgpremies. Er zijn in totaal vier type basispakketten waar je uit kunt kiezen, namelijk: budgetpolis, naturapolis, combinatie- en de restitutiepolis. De vraag die jij jezelf zou moeten stellen is of jij zelf wilt kunnen bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Een beperkte vrije zorgkeuze betekent dat je alleen een volledige vergoeding ontvangt bij zorgaanbieders waar de verzekeraar prijsafspraken heeft mee gemaakt.

Aanvullende zorgverzekering overstappen

De basisverzekering is vanaf je 18e jaar verplicht in Nederland. Daarnaast heb je nog vrijwillig de keuze om je aanvullend te verzekeren via een aanvullende zorgverzekering. Om erachter te komen of jij een aanvullende pakket nodig hebt kun jij terugkiijken naar het afgelopen jaar. Welke zorgkosten heb je gemaakt? En komen deze terug in 2021? Vergelijk daarom voordat je gaat overstappen van zorgverzekering ook de aanvullende mogelijkheden bij de verzekeraar.

Meest voorkomende zorgkosten

  1. Behandelingen in een ziekenhuis
  2. Bezoek aan de huisarts
  3. Medicijnen
  4. WLZ (wet langdurige zorg)
  5. Gebruik van medische hulpmiddelen

Welke zorgverzekeraar is het goedkoopste?

In 2021 is zorgverzekeraar ZieZo (Zilveren Kruis) het goedkoopste. Het betreft een budgetpolis met een zeer beperkte vrije zorgkeuze. Andere zorgverzekeringen van bijvoorbeeld OHRA of De Friesland bieden ook goedkopste polissen aan maar met een iets ruimere vrije keuze.

Overstappen van zorgverzekering

Ga jij overstappen van zorgverzekering? Neem je tijd voor het uitzoeken welke zorgverzekering 2021 het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Tussentijds overstappen is helaas niet mogelijk, daarom is het van groot belang om een zorgverzekering te kiezen die goed bij je past. Het overstappen zorgverzekering kun je doen op Zorgverzekerinq.nl en bij ons lees je altijd het laatste zorgverzekering nieuws voor het komende jaar.

Bepaal het eigen risico voor 2021

De laatste jaren is het eigen risico gelijk gebleven. In 2021 is het minimale eigen risico opnieuw € 385,- en is vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. Door het bedrag te gaan verhogen ontvang jij een zorgpremie korting van de verzekeraar. Wanneer jij weinig tot geen zorgkosten verwacht in 2021 is het mischien een mogelijkheid om de zorgverzekering goedkoper te maken.

Zorgverzekering met maximale eigen risico 2021

Met een maximale eigen risico van € 885,- *

Op Zorgverzekerinq.nl vergelijk je de zorgverzekering van onder andere: FBTO, De Friesland, OHRA, Ditzo, HEMA, Besured, Promovendum, CZ, VGZ, Zilveren Kruis, ZieZo en ZorgDirect.

Tot wanneer overstappen zorgverzekering

Tussen 12 november en 31 december heb je de mogelijkheid om te overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Zodra je een nieuwe zorgverzekering hebt gevonden en deze hebt aangevraagd gaat de nieuwe polis in per 1 januari 2021. Als jij in deze periode gaat overstappen wordt je oude verzekering automatisch stopgezet. Het wisselen van zorgverzekeraar kan dus tot en met 23:59 op 31 december.

De prijsverschillen tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekeringen in 2021 is maar liefst 300 euro op jaarbasis. Ga daarom direct aan de slag met de Beste zorgvergelijker.

Van zorgverzekering veranderen

Het veranderen van zorgverzekering kan ervoor zorgen dat jij veel minder zorgpremie gaat betalen in 2021. Ongeacht of je nou meer dekking zoekt voor het aankomende jaar, of juist de goedkoopste zorgverzekering. De verzekeraars veranderen ieder jaar de maandelijkse premie, maar ook de polisvoorwaarden. Let daarom niet alleen op de kosten die je gaat maken in 2021, maar neem ook even de polisvoorwaarden door wanneer je van zorgverzekering veranderen gaat.

Overstappen naar andere zorgverzekeraar

De mogelijkheid bestaat dat het overstappen naar andere zorgverzekeraar jou een besparing gaat opleveren. Wist je dat de basisverzekering gelijk is bij iedere zorgverzekeraar? Consumenten die weinig tot geen zorgkosten denken te maken in 2021 zouden daarom altijd moeten overstappen. De inhoud verandert ieder jaar, net als de premies. Over het algemeen stappen jaarlijks ongeveer een miljoen mensen over van zorgverzekeraar. Ondanks de mogelijkheid om minder te betalen voor de zorgverzekering stappen niet alle Nederlanders over. Hoor jij bij deze groep? Bezoek dan de volgende pagina’s om erachter te komen waarom je juist wel of niet moet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.Alle informatie die je leest op Zorgverzekerinq.nl is geselecteerd en beschreven door onze redactie. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden. Raadpleeg daarom altijd voor de exacte vergoedingen de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen van onze bezoekers met betrekking tot de zorgverzekering in 2021.De dekking van het basispakket is voor iedereen hetzelfde in Nederland. Niet de verzekeraar maar de Rijksoverheid bepaalt ieder jaar opnieuw de vergoedingen. Tijdens Prinsjesdag maakt de overheid alle details bekend. Het eigen risico in 2021 bedraagt minimaal 385 euro. Dit is een drempelbedrag die je gaat betalen als je gebruik maakt van zorg die valt onder de dekking van het basispakket. Niet voor alle zorg ga je te maken krijgen met het eigen risico. In Nederland zijn er 41 verschillende zorgverzekreaars die vallen onder de 9 grote concerns.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De zorgverzekering en de zorg verandert ieder jaar. Naast de inhoud van de basis zorgverzekering veraneren ook ieder jaar de zorgpremies. De laatste zorgverzekering wijzigingen lees je terug op onze site.

→ Wijzigingen zorgverzekering 2021 bekijken

Zorgverzekering nieuws

Wij houden je op de hoogte van het laatste zorgverzekering nieuws via onze blog.

21jan

Menzis stop met aanbieden minimaverzekeringen per 2021

Menzis stop per 2021 met nog meer gemeenten met het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen voor de minima. Het heeft niets te maken met.. Verder lezen →
09jan

Minder consumenten kiezen een andere zorgverzekeraar

Minder mensen zijn het afgelopen jaar overgestapt van zorgverzekeraar. Het gaat om ongeveer 1.1 miljoen mensen (6,2%) hebben een andere zorgverzekeraar gekozen voor.. Verder lezen →
12dec

Belangrijke punten bij het zorgverzekering vergelijken

Wanneer jij in 2020 een andere zorgverzrekering wilt kiezen zijn er een aantal punten waar je op moet gaan letten. Mischien zoek je.. Verder lezen →

Wij zijn onafhankelijk

Zorgverzekerinq.nl maakt geen onderdeel uit van een zorgverzekeraar. Het vergelijken en overstappen van zorgverzekering is volledig transparent. Je vergelijkt de zorgverzekeringen uitsluitend op basis van prijs én inhoud. Wij hebben als doel je volledige informatie te geven over het aanbod zorgverzekeringen voor 2021 zodat jij een betere of goedkopere zorgverzekering kunt vinden.

Als jij via onze website een zorgverzekering gaat afsluiten op de website van de verzekeraar, ontvangen wij een eenmalige vergoeding. De commissie heeft geen invloed op de getoonde resultaten in onze zorgvergelijker.

Overstappen bij zorgverzekeraar zelf

Het overstappen zorgverzekering voor 2021 doe je niet direct op onze website. Zodra jij een geschikte of goedkoopste zorgverzekering hebt gevonden, is het een kwestie van enkele minuten om online te overstappen. Het is vrij uniek dat je rechtstreeks zaken doet met de verzekeraar, wij zijn dus geen tussenstation. Zodra jij een keuze hebt kunnen maken voor een bepaalde ziektekostenpolis verwijzen wij je door naar de beveiligde omgeving van de zorgmaatschappij.

Op de website van de verzekeraar is het slim om de zorgverzekeringen nog eens rustig na te kijken. Wanneer jij een aanvullende verzekering gaat afsluiten, is het altijd goed om de polisvoorwaarden te lezen. Hierin staat beschreven welke voorwaarden gelden voor de aanvullende vergoedingen. Klaar om te overstappen? Tijdens je aanvraag worden onder andere de NAW-gegevens en je Burgerservicenummer (BSN). Vraag advies op maat kun je overigens ook altijd contact opnemen met de klantenservice van de zorgverzekeraar.

Gemiddelde zorgpremie

De zorgverzekering vergelijken in 5 stappen:

  1. Bepaal je zorgbehoeftes
  2. Aanvullende zorg nodig?
  3. Eigen risico verhogen?
  4. Vergelijk het aanbod van 2021
  5. Direct online overstappen en besparen!